Teknoloji Arşivi –

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Thodex’ten flaş gelişme: 2 kritik isim yakalandı!

Thodex’ten flaş gelişme: 2 kritik isim yakalandı!

Gizem Şentürk Gizem Şentürk -
299
thodex

Çok sayıda kripto para yatırımcısının mağdur olduğu Thodex borsasında flaş gelişme yaşandı. Şirketin finans departmanında görev alan firari şüpheli Rana Azap ve yazılımcı Oral Çınar yakalandı.

Türkiye’nin gündeminden düşmeyen yerli kripto para borsası Thodex ile ilgili gelişmelerin ardı arkası kesilmiyor. Twitter hesabını kapatıp Arnavutluk’a kaçan şirket CEO’su Faruk Fatih Özer emniyet güçleri tarafından aranmaya devam ederken; şüphelilerden ikisinin yakalanması mağdur yatırımcılar için ümit tazeledi.

Thodex soruşturmasında kilit çözülebilir

thodex

AA’nın haberine göre Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkan 82 şüpheliden ikisi firari konumunda yakalandı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan iki şüpheli polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na getirildi.

Thodex şirketinin finans departmanında çalışan görevlisi Rana Azap ve yazılım personeli Oral Çınar‘ın yanı sıra dikkat çeken bir diğer firari şüpheli ise Faruk Fatih‘in abisi Güven Özer‘in eşi Zuhal Özer olarak biliniyor. Ancak emniyet güçleri henüz Zuhal Özer’in yerini tespit edebilmiş değil. Öte yandan yakalanan iki şüphelinin sorgulanmasıyla birlikte büyük vurgunun kilidinin çözüleceği düşünülüyor.

Yaklaşık 400 bin mağdurun bulunduğu Thodex soruşturmasında çalışmalar hızla sürerken, şirketin yurt dışına çıkan kurucusu Faruk Fatih Özer‘in yeri halen bilinmiyor.

Kaynak: shiftdelete.net

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir