Teknoloji Arşivi –

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Tablet
  4. »
  5. Google Pixel Tablet Özellikleri Sonunda Belli Oldu! Beklenenden Daha İyi

Google Pixel Tablet Özellikleri Sonunda Belli Oldu! Beklenenden Daha İyi

Gizem Şentürk Gizem Şentürk -
119
google tablet

Hindistan’da gerçekleştirilen EVT (mühendislik doğrulama testi) ile Mayıs ayında piyasaya çıkan Google Pixel tabletin özellikleri kamuoyuna açıklandı. Uzun bir aradan sonra Google, tablet pazarına yeniden girmeye hazırlanıyor. İşletme, Google Pixel modelini Mayıs ayındaki I/O 2022 konferansında kullanıcıların beğenisine sunmuş olsa da Pixel 7 varyantlarına benzer herhangi bir teknik bilgi sunmamıştı. Ancak son aylarda tablet sızıntılarının miktarında önemli bir artış olmuştu.

Google Pixel Tablet Neler Sunuyor?

Hindistan’daki EVT (mühendislik doğrulama testi), daha önce Mayıs ayında görüntülenen Google Pixel tabletin özelliklerini ortaya çıkardı. Cihaz 10,95 inçlik bir panele sahip olacak. 2021 yılında kullanıcıların beğenisine sunulan Google Pixel 6 serisi, şirketin inceleme aşamasında olan ilk nesil Tensor işlemcisini içeriyor. Bu ana göstergeye göre tablet büyük olasılıkla orta-üst sınıfa girecek.

Tabletin RAM kapasitesi henüz bilinmiyor. Ancak EVT’ye göre tüketiciler 128 GB ile 256 GB depolama alanı arasında seçim yapabilecek. Ayrıca USI 2.0 kalemleri ve Wi-Fi 6’yı etkinleştirecek. Google Pixel tablete iki adet 8 Megapiksel Sony IMX355 kamera dahil edilecek. Tabletin ayrıca Android 13’ün 64 bit sürümüyle birlikte gönderilen ilk cihaz olması da çok muhtemel. Son olarak, ürünün Pro versiyonu da bekleniyor. Ancak konuyla ilgili henüz resmi bir yorum olmamasına rağmen şirkete yakın kaynaklardan alınan bilgiler bu yönde. Tabletlerin kesin lansman tarihleri ​​henüz açıklanmadı.

Google Pixel 7 Maliyeti

Google, oldukça rekabetçi akıllı telefon pazarında rakiplerini geçmek istediği için Pixel 7 üzerinde çalışmaya devam ediyor. Nitelikleri daha önceki veriler kullanılarak geliştirilen modelin maliyeti de açıklandı. Android camiasında yaptığı haberlerle tanınan Artem Russakovskii’ye göre Google, yeni modeli için fiyat artışı talep etmeyecek.

Geçen yıl piyasaya sürülen Pixel 6, 599 $ ‘lık bir başlangıç ​​​​fiyatıyla satın alınabiliyordu. Şirket, sağlanan bilgilere göre amiral gemisinde tanıtılan ödeme planını sürdürecek. Rapor doğruysa, Pixel 7 başlangıç ​​fiyatı olarak 599 $ karşılığında sunulacak. 6 Ekim’de tanıtılması planlanan Google Pixel 7 modelleri ise geçtiğimiz günlerde performans testi sırasında sergilendi. Serinin üst düzey özellikli Pro modeli, tek çekirdekli testlerde 1.068, çoklu çekirdek testlerinde ise 3.149 puan almayı başardı. Google Tensor G2 işlemcisi elbette serinin en büyük gizemlerinden biriydi.

Kullanıcılar, taban saat hızı 1.8 GHz olan sekiz çekirdekli Google işlemci ile karşı karşıyalar. Bu çekirdeklerden ikisinin birleşik maksimum frekansı 2.35 GHz, diğer ikisinin birleşik maksimum frekansı ise 2.85 GHz’dir. İki yüksek saat hızına sahip Cortex-X1 ve Cortex-A76 çekirdeğinin yanı sıra dört Cortex-A55 çekirdek dizisini içerecek. Ayrıca tüketiciler, performansı ve pil verimliliğini %20 artıran en yeni grafik birimi Mali-G710’a da erişebilecekler.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir