Teknoloji Arşivi –

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Donanım Haberleri
  4. »
  5. Samsung yeni kurumsal ZNS SSD disk tanıtımı

Samsung yeni kurumsal ZNS SSD disk tanıtımı

Yaşar Çobanlar Yaşar Çobanlar -
247
samsung-zns-ssd

Sabit disklerin yerini alan yüksek hızlı katı hal sürücüleri (SSD) üreten büyük markalardan olan Samsung maksimum kullanıcı kapasitesi ve daha uzun kullanım ömrü ile yeni ZNS SSD modellerini tanıttı.

Samsung, ZNS SSD teknolojisine büyük önem veriyor

Samsung Electronics, mevcut kullanıcı kapasitesini en üst düzeye çıkaracak ve depolama sunucusu, veri merkezi ve bulut ortamlarında daha uzun kullanım ömrü sunacak Zoned Namespace (ZNS) teknolojisine sahip yeni bir kurumsal katı hal sürücüsü (SSD) olan PM1731a‘yı piyasaya sürdü.

Samsung’un altıncı nesil V-NAND’ı üzerine inşa edilen 2,5 inç PM1731a, 2 TB ve 4 TB modeliyle gelecek. SSD, çift bağlantı noktasına sahip olacak ve bu, sürücünün sürekli işlemler için tamamen erişilebilir olmasını sağlarken dayanıklılık süresini de artıracak.

samsung zns ssd

Samsung bir basın açıklamasında, geliştirilmiş SSD’lerin kurumsal müşterilerin büyük veri ve yapay zeka uygulamalarını çok daha verimli bir şekilde işlemesini sağlayacağını söyledi.

ZNS ekosistemini genişletmeyi hedefleyen Samsung, bunu NVMe cihazlarının performansını artırmak için yazılım kitaplıkları ve araçlar sağlayan xNVMe‘nin kullanımına sunacak. Samsung, Intel tarafından oluşturulan ve SPDK kullanıcılarının ZNS’yi daha kolay uygulamasını sağlayan Storage Performance Development Kit (SPDK) topluluğuna da katıldığını söyledi.

ZNS teknolojisi, verileri kullanım ve erişim sıklığına göre gruplar halinde tutuyor ve bunları bir SSD içindeki bağımsız bölgelerde sıralı olarak saklıyor. Böylece ZNS SSD’ler, veri yeniden düzenleme işlemlerinin miktarını önemli ölçüde azaltabiliyor.

samsung-zns-ssd-2

Şirket, “Bu, sürücüyü geleneksel NVMe SSD’lerden dört kata kadar daha uzun süre dayanacak ve onu sunucu altyapısı için daha yeşil, daha sürdürülebilir bir çözüm haline getirecek” dedi.

ZNS ayrıca, arka plan görevleri için bir miktar depolama alanı ayırmayı gerektirecek olan aşırı provizyon ihtiyacını ortadan kaldırarak kullanıcıların SSD’nin tam kapasitesinden faydalanmalarını sağlayacak. Samsung, ZNS SSD’lerini yılın ikinci yarısında seri üretmeyi amaçladığını açıkladı.

Kaynak: https://shiftdelete.net/samsung-yeni-kurumsal-ssd-disklerini-tanitti

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir