Teknoloji Arşivi –

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Oyun Haberleri
  4. »
  5. Riot Games, Valorant sesli sohbeti kayıt altına alıyor!

Riot Games, Valorant sesli sohbeti kayıt altına alıyor!

Gizem Şentürk Gizem Şentürk -
258
rıot games

Riot Games, paylaştığı yeni duyuruda Valorant’ta oyuncuların sesli sohbetlerini kayıt altına alacaklarını açıkladı.

rıot games

Kayıtların alınması ve saklanması durumu, bütün oyuncuların kabul etmek zorunda olduğu yeni yasal düzenleme ile sağlandı. Çok oyunculu oyunların en büyük sorunlarından biri de toksik oyuncular. Stresten uzaklaşmak ve güzel vakit geçirmek için girdiğiniz oyun, bir kişinin yazılı ya da sözlü şekilde ifade ettikleri ile sinir küpü olmanıza neden oluyor.

Bu durumu gördüğümüz oyunların en başında ise herkesin kazanmak için ter döktüğü ve strese girdiği rekabetçi oyunlar geliyor. Rekabetçi oyunları ile milyonlarca oyuncuya hizmet veren Riot Games de son olarak bu durmu engellemek için hızlı bir şekilde harekete geçti.

Şirket, paylaştığı duyuruda Gizlilik Bildirimi ve Kullanım Şartları’nda geçerli olacak bazı önemli değişikliklerden bahsetti. Bu değişiklikler, oyuncuların sesli sohbetlerini kayıt altına almak ve böylece toksik oyuncuların önüne geçmek için yapıldı.

Valorant sesli sohbet kaydedilecek:

Sesli sohbette rahatsız edici davranışların birçok oyuncu için sorun teşkil ettiğini bildiklerini ifade eden Şirket, konuya daha etkili bir şekilde yaklaşmaya karar verdiklerini belirtti. Bu yaklaşımın en önemli adımı ise ‘başklarını taciz eden, nefret söylemi kullanan veya bir şekilde deneyiminizi bozmak amacı ile sesli sohbeti kullanan’ oyuncuların ne söylediklerini sohbeti kaydederek öğrenme kararı aldıklarını belirtti.

Riot Games, şuan yalnızca Valorant’taki sesli sohbeti kayıt altına almaya başlayacak. Bir oyuncu, başka bir oyuncuyu rahatsız edici davranış nedeni ile raporladığı zaman Riot ekibi kayıtları dinleyecek. Kuralları çiğneyen herhangi bir davranış tespit edilirse gerekli ceza uygulanacak ve ses kaydı artık ihtiyaç duyulmadığında silinecek.

Şirket, veri gizliliği hakkında ise şunları dile getirdi: Toplanan veriler yalnızca gerekli olduğu sürece saklanacak ve tüm verileri kendi verilerimiz gibi koruyacağız. Şirket, verilerini paylaşmak istemeyen kullanıcılar için sesli sohbeti devre dışı bırakma seçeneğini de gösterdi. Sesli sohbeti kullanmak isterseniz sesiniz bu süreçte kaydedilecek.

Kaynak: https://www.sporx.com

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir