Teknoloji Arşivi –

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Donanım Haberleri
  4. »
  5. İntel 2020’de Dünyanın En Büyük Yarı İletken Çip Üreticisi Olmaya Devam Ediyor

İntel 2020’de Dünyanın En Büyük Yarı İletken Çip Üreticisi Olmaya Devam Ediyor

Yaşar Çobanlar Yaşar Çobanlar -
312
intel-cip

Yapılan araştırma ve raporlara göre Intel 2020 yılının ilk çeyreğinde düşen gelirine rağmen, Samsung ve TSMC ye kıyasla daha iyi bir performans göstererek hala en büyük çip tedarikcisi konumunda. arkasından takip eden çip üretici firmaları ise şu şekildedir.

Samsung Intel’i Geçemedi Intel 2020’de En Büyük Çip Üreticisi Olarak Devam Ediyor

Dünyanın en büyük ve en değerli yarı iletken çip üreticisi kimdir? Tek bir Basit cevap yok Intel 2020’de şuan İçin yıllık satışlar açısından en değerli iken, TSMC dünya çapındaki en büyük dökümhanedir. 2020 satış hacimlerine göre aşşağıdaki tablo milyarlarca ABD doları olarak sıralanan ilk on mikroçip üreticisi ayrıntılarını göstermektedir.

Intel 2020

Intel : bilgisayar işlemcileri, grafik işlem birimleri, FPGA’lar, yonga setleri, programlanabilir ve ağ aygıtları, bellek, sunucu ürünleri, kablosuz bileşenler ve eksiksiz sistem ve aygıtlar sağlar. 2012’den beri sürekli olarak dünyanın en büyük yarı iletken şirketlerinden biri olmuştur.

Samsung : ABD genel merkezi Houston, TX’dedir. Şirket, yarı iletken bölümü aracılığıyla DRAM, SSD, e-depolama, çoklu çip paketleri, işlemciler, görüntü sensörleri, entegre devreler ve güvenlik ürünleri tedarik ediyor.

TSMC : Dünyanın en büyük yarı iletken dökümhanesidir. Şirket, bilgisayar, iletişim, tüketici ve endüstriyel sektörlere hizmet veren entegre devreler konusunda uzmanlaşmıştır. Ürünlerinin satın alınabileceği WafetTech adlı bir ABD yan kuruluşuna sahiptir .

SK Hynix : BT uygulamaları için DRAM, SSD, NAND depolama, MCP ve CMOS görüntü sensörlerini içerir. ABD merkezi San Jose, CA’da bulunan şirket, mobil, depolama ve sunucu uygulamaları için çiplerde uzmanlaşmıştır.

Mikron : SMT, açık delik ve elektromekanik PCB montajı dahil olmak üzere elektronik üretim hizmetleri sunmaktadır. Ayrıca prototip üretimi, sevkiyatı ve anahtar teslimi çözümler sunarlar.

Qualcomm : San Diego, CA’da yer almaktadır. Şirket, 5G, yapay zeka, Bluetooth, RF sistemleri, işlemciler ve wi-fi gibi uygulamalar için paket içinde Snapdragon sistemi gibi ürünler sağlıyor.

Broadcom : RAID-on-Chip IC’ler ve üstten montajlı, yüzeye montajlı ve dik açılı montajlı tiplerde yüzeye montajlı çip LED’leri dahil olmak üzere hem yazılım hem de donanım sağlar. Endüstriyel, depolama, kablosuz, yazılım, geniş bant, ağ ve veri merkezi sektörlerine hizmet veren şirketin merkezi San Jose, CA’dadır.

Nvidia : Santa Clara, CA’da grafik kartları, ağ bağdaştırıcıları ve anahtarları, ara bağlantılar, medya aktarıcıları ve DGX istasyonları sunar. Ayrıca bilgisayarlar, dizüstü bilgisayarlar, yazılımlar ve monitörler sağlarlar.

Texas Instruments : Şirketin ürünleri, kataloglarında 80.000’den fazla ürün bulunan analog ve gömülü çipleri içerir. Sundukları uygulamalar, amplifikatörlerden sensörlere, güç yönetiminden veri dönüştürücülere kadar uzanır.

Infineon : Endüstriyel, otomotiv, iletişim, tüketici ve güvenlik uygulamaları için mikroçipler sağlıyor. Ürünleri ASIC’lerden MCU’lara, küçük sistem transistörlerine ve diyotlara kadar çeşitlilik gösterir.  

Kaynak: https://www.thomasnet.com

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir