Teknoloji Arşivi –

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Oyun
  4. »
  5. Popüler oyun Valheim için araba modu yapıldı.

Popüler oyun Valheim için araba modu yapıldı.

Gizem Şentürk Gizem Şentürk -
368
valheim

Valheim ilk çıktığından bu yana birçok oyuncu tarafından sevilerek oynanıyor. Oyunun popülerliği aslında oynanış mekaniklerinde yatıyor.

Mod geliştiricileri oynanış mekaniklerini daha iyi hale getirecek modlar yapıyor. Oyun Viking temasına sahip olmasına rağmen içerisinde binek olarak bir hayvan bulunmuyordu. Bu nedenle mod geliştiricisi binek olarak bir araba yapmayı tercih etti. ”Valheim’e 1983 model Lincoln Continental modu yapılmış durumda.”

Oyuna binek olarak araba eklenmesi oyuncular için güzel bir gelişme. Oyunda haritada seyahat etmenin birkaç yolu bulunuyor, Yürümek, tekne yapmak ve portalları kullanmak. Oyun içerisinde at olmayışı mod yapımcılarını harekete geçirmiş olabilir ama araba yapmak daha güzel bir fikir gibi duruyor.

Araba 1983 model Lincoln Continental ve 8 lastiği bulunuyor. Tasarımına bakacak olursak arazi için tüm özelliklere sahip olduğunu görebiliyoruz.

Modu Nexusmods sitesi üzerinden indirebilirsiniz. Modun çalışabilmesi için BeplnExPack’in kurulu olması gerekiyor. BeplnExPack oyuna Unity mod araçlarını ve kütüphanesini ekliyor, modu kurduktan sonra T’ye basıp aracınızı haritaya indirmeniz gerekiyor. Bu işlemi düz bir yüzeyde yapmalısınız yoksa aracınız eğimli yüzeyden aşağıya doğru kayabilir.

Araca binmek için sürücü kapısına gelip E’ye basın, sürmek için ise ok tuşlarını kullanmalısınız. Eğer WASD tuşlarını kullanıyorsanız araçtan düşersiniz. Aracı devirirseniz kendi kendine düzelecektir. Maalesef ki bagajı şuan için kullanamıyorsunuz, bagaj mekaniğinin geliştirilmesi henüz yapılmamış bu yüzden tahta arabalarınızı kullanmanız gerekebilir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir