Samsung Firması Nedir

Teknozzers

Yeni Üye
Katılım
27 May 2021
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Samsung , dünyanın en büyük elektronik cihaz üreticilerinden biri olan Güney Koreli şirket . Samsung , cihazlar , dijital medya cihazları, yarı iletkenler , bellek yongaları ve entegre sistemler dahil olmak üzere çok çeşitli tüketici ve endüstri elektroniğinin üretiminde uzmanlaşmıştır . Teknolojide en çok tanınan isimlerden biri haline geldi ve Güney Kore'nin toplam ihracatının yaklaşık beşte birini üretiyor .

Samsung, 1 Mart 1938'de bir bakkal dükkanı olarak kuruldu. Lee Byung-Chull . İşine Kore'nin Taegu kentinde başladı , şehir içinde ve çevresinde üretilen erişte ve diğer ürünlerin ticaretini yaptı ve bunları Çin ve eyaletlerine ihraç etti . Kore Savaşı'ndan sonra Lee, işini tekstile genişletti ve Kore'deki en büyük yün fabrikasını açtı. Ülkesinin savaştan sonra kendini yeniden geliştirmesine yardımcı olmak amacıyla ağırlıklı olarak sanayileşmeye odaklandı . Bu dönemde, işi büyük yerel holdinglere ( chaebol) yardım etmeyi amaçlayan Kore hükümeti tarafından benimsenen yeni korumacı politikalardan yararlandı.) onları rekabetten koruyarak ve kolay finansman sağlayarak.

1970'lerde şirket, tekstil endüstrisinde daha iyi rekabet edebilmek için tekstil üretim süreçlerini - hammaddeden son ürüne kadar - tüm üretim hattını kapsayacak şekilde genişletti . Samsung Heavy Industries, Samsung Shipbuilding ve Samsung Precision Company (Samsung Techwin) gibi yeni yan kuruluşlar kuruldu. Aynı dönemde şirket, ağır, kimya ve petrokimya sektörlerine yatırım yapmaya başladı ve şirkete umut verici bir büyüme yolu sağladı.

Samsung, elektronik endüstrisine ilk olarak 1969'da birkaç elektronik odaklı bölümle girdi - ilk ürünleri siyah beyaz televizyonlardı . 1970'lerde şirket yurtdışına ev elektroniği ürünleri ihraç etmeye başladı. O zamanlar Samsung zaten Kore'de büyük bir üreticiydi ve Korea Semiconductor'da yüzde 50 hisseye sahipti.

Britannica Premium aboneliği edinin ve özel içeriğe erişim kazanın.
Şimdi Abone Ol
1970'lerin sonları ve 80'lerin başları, Samsung'un teknoloji işlerinin hızla genişlemesine tanık oldu. Ayrı yarı iletken ve elektronik şubeleri kuruldu ve 1978'de bir havacılık bölümü oluşturuldu. Samsung Data Systems (şimdi Samsung SDS), işletmelerin artan sistem geliştirme ihtiyacını karşılamak için 1985 yılında kuruldu. Bu, Samsung'un bilgi teknolojisi hizmetlerinde hızla lider olmasına yardımcı oldu. Samsung ayrıca , şirketin teknoloji hattını elektronik, yarı iletkenler, yüksek polimer kimyasallar, genetik mühendislik araçları, telekomünikasyon , havacılık ve nanoteknolojiye genişleten iki araştırma ve geliştirme enstitüsü kurdu .

1990'larda Samsung, küresel elektronik pazarlarında genişlemeye devam etti. Başarısına rağmen, o yıllar, birden fazla rüşvet davası ve patent ihlali davaları da dahil olmak üzere şirketi etkileyen kurumsal skandalları da beraberinde getirdi . Bununla birlikte şirket, yarı iletkenlerden bilgisayar monitörü ve LCD ekranlara kadar çeşitli teknoloji ürünleriyle küresel pazar payında ilk beş sıraya yükselen teknoloji ve ürün kalitesi cephelerinde ilerlemeler kaydetmeye devam etti .

2000'li yıllar Samsung'un Kısa sürede şirketin en çok övülen ürünü olmakla kalmayıp, aynı zamanda dünyanın en çok satan akıllı telefonlarının yıllık listelerinde de sıklıkla ilk sıralarda yer alan Galaxy akıllı telefon serisi. 2006 yılından bu yana şirket, dünyanın en çok satan küresel üreticisi olmuştur.televizyonlar . 2010'dan başlayarak Galaxy serisi,Galaxy Tab ile tablet bilgisayarlar .
 
Üst