Brave tarayıcısı nedir? Brave İndir 2021

HOKKABAZ

Yeni Üye
Katılım
24 May 2021
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Brave tarayıcısı nedir?
Brave, kullanıcıların web sitelerine gitmesine, web uygulamalarını çalıştırmasına ve çevrimiçi içeriği görüntülemesine olanak tanıyan aşağı yukarı standart bir tarayıcıdır. Diğer tarayıcılar gibi, indirmek ve kullanmak ücretsizdir, site kimlik doğrulama bilgilerini hatırlar ve çevrimiçi reklamların sitelerde görünmesini engelleyebilir.

Yapımcısı Brave Software, tarayıcı savaşlarında Ocak 2016'da ön izleme yaptı. (Karşılaştırıldığında, Google'ın Chrome'u Eylül 2008'de kullanıma sunuldu ve Microsoft'un Edge'i kökenini Temmuz 2015'e kadar izliyor.) JavaScript'in yaratıcısı ve Mozilla'nın kurucularından biri olan Brendan Eich tarafından, aynı cinsiyetten evliliği yasaklayan bir oy pusulası tedbiri olan California'nın 2008 Önerisi 8'i desteklediği için baskı altında o tarayıcı satıcısından ayrıldıktan sonra kuruldu .

Brave, arama sonuçlarında reklamları engeller mi?
Hayır. Brave, Google'ın sonuçlarında her yerde bulunan Google Ads (eski adıyla AdWords) reklamları da dahil olmak üzere bunlara parmak basmaz. Bu bir sürpriz değil: Reklam engelleme uzantıları da arama reklamlarını engellemez.

Cesur davasının altında ne var?
Brave, Google'ın ve diğerlerinin yürüttüğü açık kaynaklı proje olan Chromium'un üzerine inşa edilmiştir . (Google, Chrome tarayıcısının kaynak kodunu sağlamak için Chromium'u kullanır.) Blink oluşturma motoru ve V8 JavaScript motoru dahil olmak üzere Chrome'u destekleyen arka uç teknolojileri, Brave'e de güç sağlar.

Brave, iOS'ta bunun yerine Apple'ın Safari tarayıcısına da güç veren açık kaynak temeli WebKit'e güveniyor. Apple'ın App Store'una gönderilen herhangi bir üçüncü taraf tarayıcının omurgası olarak WebKit gereklidir.

Chromium'a bağımlı olan diğer tarayıcılar arasında en popüler Çin yapımı tarayıcılardan biri olan Edge, Opera, Vivaldi ve Qihoo 360 bulunur.

10


(Geriye dönüp bakıldığında, Eich'in Firefox'un Gecko oluşturma motoru yerine Chromium ile gitme kararı akıllıca oldu, en çok beklenen Brave'in Mozilla'nın yoluna yaslanmasına rağmen, Eich'in ikincisiyle olan bağlantısına rağmen.)

cesur tarayıcı, şekil 2
Cesur
Brave'in varsayılan tarayıcı davranışı tercihlerde özelleştirilebilir.
Brave, Chrome'un uzantılarını çalıştırabilir mi?
Sordun sevindim Evet , cevaptır.

Brave's Window menüsünden "Extensions" ı seçtikten sonra tarayıcı , Chrome için (ve hepsi olmasa da bazıları Chromium tabanlı rakipler) uygun eklentiler ve temalar için resmi pazar olan Chrome Web Mağazasına gider . Orada kullanıcılar seçip seçebilir.

Brave'in atışı nedir?
Brave iki şeye sahiptir: hız ve gizlilik. Her ikisi de reklam ayırma stratejisinin bir sonucudur.

Brave Software masaüstünde, tarayıcısının sayfaları dünyanın 1 numaralı tarayıcısı olan Google Chrome'dan üç kat daha hızlı yüklediğini iddia ediyor . Hız artışları şaşırtıcı değil. Brave, reklamları ve reklam izleyicileri ortadan kaldırarak, bir web sitesinden herhangi bir tarayıcının bir reklam engelleyici uzantı içermediğinden çok daha az içerik indirir.

Brave'in performansıyla ilgili teknolojik olarak özel hiçbir şey yok; diğer tarayıcılardan daha az veri alıyor.

Brave, reklam izleyicileri ortadan kaldırarak, reklamverenlerin önce kullanıcıları tanımlama, sonra bu kullanıcıları izleme çabalarını engeller. Brave Software, bunun Brave kullanıcılarını daha anonim hale getirdiğini savundu. Firma çok erken bir blog gönderisinde , "(Kullanıcılar) özellikle büyük şirketlerin çevrimiçi davranışlarını ve çevrimdışı davranışlarını bir araya getirmesinden hoşlanmazlar," dedi .

Şirket ayrıca herhangi bir kullanıcı verisini sunucularında saklamayacağına ve saklamayacağına da yemin etmiştir. Eich , 20 Ocak 2016 tarihli açılış yazısında "Kullanıcı verilerini varsayılan olarak Brave Vault bulutumuzun dışında tutuyoruz," diye yazdı . "Sizin ve bizim için hiçbir verinizi izniniz olmadan saklamamak daha iyidir."

Brave'i diğer tarayıcılardan farklı kılan nedir?
Brave'i diğerlerinden ayıran şey agresif reklam karşıtı tavrıdır. Tarayıcı, çevrimiçi reklamları web sitelerinden çıkarmak için oluşturuldu ve üreticisinin iş modeli, yalnızca reklam engellemeye değil, çizik reklamları kendi ağından gelen reklamlarla değiştirmeye de dayanıyor. Sanki yeni bir spor kablo ağı, başka bir ağın programlarından reklamları kaldırmak için teknolojiyi kullanacağını duyurmuş gibidir, örneğin ESPN'ler, daha sonra bu programları kendi geliştirdiği reklamlarla yeniden yayınlar, bu reklamlardan elde edilen gelir ESPN'lerin değil ceplerine gider.

Brave ayrıca, tüm reklam izleyicileri, reklamcıların ve site yayıncılarının kullanıcıları tanımlamak için kullandıkları çoğu zaman dakika sayfa bileşenlerini ortadan kaldırır, böylece bu kullanıcıların başka hangi siteleri ziyaret ettiğini veya ziyaret ettiğini bilirler. İzleyiciler, reklam ağları tarafından satın alınanlara benzer ürünleri göstermek için kullanılır veya yeni değerlendirilir ve nerede gezinilirse gidilsin aynı reklamı ısrarla görmeye yol açar.

Brave'in ortaya çıkışından bu yana, genel tarayıcılar - Chrome, Edge, Firefox, Safari ve diğerleri - çeşitli türlerde izleme önleme savunmalarını da benimsemiştir. (Aslında, bir zamanlar performansın tarayıcı çatışmaları için savaş alanı olduğu yerlerde, sayfa oluşturma hızları başarı göstergesini oluştururken, gizlilik özellikleri artık savaş alanını temsil ediyor ve uygulamaların değerlendirildiği izleyici engellemesi.) Brave'in gizlilik üstünlüğü iddiası, o zaman, diyelim ki üç yıl önce olduğu kadar zorlayıcı değil.

Brave'in avantajı reklamları ve izleyicileri engelliyor mu?
Hayır, erken konuşma için hiç olmadı. Brave, reklamları ve izleyicileri engelleyen diğer tarayıcıların aksine - ister yerel olarak ister reklam engelleyici bir eklenti ile donatılmış olsun - web sitelerinden sildiği şeyin yerini alacak bir reklam ekosistemi yarattı.

Brave, siteleri reklamlardan ve reklam izlemeden kurtarır, ardından bu reklamları, tek tek hedeflenmeyen, bunun yerine tarayıcının kullanıcı tabanının anonim bir toplamını hedefleyen kendi reklamlarıyla değiştirir. Brave, daha basit bir tüm reklam eleme modelinden ziyade bu rotaya gittiğini söyledi, çünkü çok az kullanıcı reklamlardan hoşlanırken, birçoğu onlar olmadan ticari web'in şu anda var olan neredeyse imkansız olacağını fark ediyor. Bu yüzden Brave, reklamlarını bir site tarafından orijinal olarak görüntülenenlerle değiştirmekle kalmadı, aynı zamanda en azından teorik olarak aynı web sitelerini telafi edebilecek kripto para birimi tabanlı bir sistem kurdu.

Kesinlikle kullanıcı merkezli bir model. İki yıl önce Eich, "Kullanıcılara İnternet'e göz atmak ve katkıda bulunmak için geldiklerinde hak ettikleri adil anlaşmayı sağlamak için tasarlanmış bir çözüm oluşturuyoruz" dedi.

Brave'in reklamları, web kullanıcılarının bildiği geleneksel sayfa içi reklamlardan oldukça farklı ve birçok yönden nefret ediyor. Bunun yerine, Brave'in reklamları, tıpkı sitelerin görüntülenmesini istediği diğer tarayıcı içi bildirimler gibi, kullanıcının önünde açılan bildirimler olarak görünür. Bu bildirim benzeri reklamlardan birinin tıklanması, Brave'de "gerçek" reklam içeriğinin göründüğü yeni bir sekme açar.

Brave ve kullanıcıları web sitelerini nasıl 'ödeyecek'?
Cesur ekonominin temeli, bir siber para biriminden türetilmiş bir değere sahip olan "Temel Dikkat Jetonları" veya BAT'lerdir. Bu belirteçler, kullanıcının dikkatine veya daha açık bir şekilde, reklamları ve içeriği görüntülemek için harcanan süreye göre verilecektir. Reklam almayı kabul eden cesur kullanıcılar BAT'lar ile ödüllendirilecek; belirteçler, sitelerine destek olarak yayıncılara aktarılabilir. Alternatif olarak, Brave, kullanıcıların jetonlarını premium içerik veya gelişmiş site özellikleri için takas etmesini öngörüyor.

Cesur kullanıcılar Nisan 2019'dan beri reklamları görüntülüyorlar ve şu anda reklam alıyorlar, ancak Brave'in tüm kullanıcılara ne zaman reklam sunmaya başlayacağı veya sürecin değişim-BAT'larının ne zaman hazır olacağı belli değil.

7 Nisan itibariyle, tek bir BAT yaklaşık 1,20 $ değerindeydi. (Yaklaşık 1,8 milyar dolarlık toplam piyasa değeri için dolaşımda yaklaşık 1,5 milyar BAT vardı.) En son Aylık Aktif Kullanıcı (MAU) durum güncellemesinde, Brave, kullanıcıların site yayıncılarına ve web içeriği oluşturucularına yaklaşık 26 milyon BAT ile katkıda bulunduğunu iddia etti. (ikincisi genellikle sosyal medyada veya YouTube ve Twitch gibi sitelerde / hizmetlerde yayın yapmaktadır).

cesur tarayıcı 3
Cesur
Brave'in finansal temeli, bir siber para birimine bağlı ve web sitelerini desteklemek için kullanılan "Temel Dikkat Belirteçleri" veya BAT'lara dayanır. Kullanıcılar, çevrimiçi olarak toplam sürelerinin ne kadarının içeriklerini görüntülemek için harcandığına bağlı olarak sitelere otomatik olarak "ipucu" verebilir.
Brave nasıl finanse ediliyor?
Bazı tarayıcıların para kazanma konusunda endişelenmesine gerek yok çünkü onlar sadece çok daha büyük bir makinede bir dişli. Örneğin, Chrome, Microsoft's Edge ve Apple's Safari'nin kar etmesine gerek yok çünkü ana kuruluşları onlara parasal olmayan nedenlerden ve bir şekilde gelir üretme yeteneklerinden dolayı değer veriyor.

Diğer tarayıcılar, özellikle Firefox, tam tersidir: Gelir elde etmenin bir yolunu bulmaları gerekir. Mozilla, tarayıcıya varsayılan yerleştirme için arama firmalarıyla anlaşmalar yaparak bunu yapar. (Mevcut anlaşma Google ile.)

Brave Software'in mali temeli, tamamen farklı bir şeye dayanır: Reklam gelirindeki payı. Yalnızca bu sitelerin reklam geliri kazandığı bir ekosistemdeki web sitelerini görüntüleyen diğer tarayıcıların aksine, Brave kendini para akışına dahil etti. Brave , kullanıcı örneğin Edge ile aynı siteyi görüntülemesine rağmen reklamlardan gelir elde eden varlıktır ve hiçbir şey kazanmaz.

Brave'in yayıncı reklamlarındaki payı% 15, kullanıcı reklamlarını ele geçirmesi ise% 30 daha fazladır.

( Kullanıcı reklamları , tarayıcının kullanıcılara sunduğu bildirim tarzı açılır pencerelerdir; şu anda Brave'in reklamlarının çoğunu oluştururlar. Yayıncı reklamları , "yayıncı içeriğinde veya bununla ilişkili" görüntülenen reklamlardır. örneğin sitenin ana sayfası bir yayıncı reklamıdır.)

Bir yıl önce yatırımcılara BAT kripto para birimini satarak sadece birkaç saniyede 35 milyon dolar toplasa da% 15 cesur komisyon alıyor - ancak kullanıcılar tarafından kazanılan BAT'ların% 30'unun bir gelir kaynağı olmasını bekliyor. Bu BAT'leri reklamverenlere sattığı için.

Brave, 1.5 milyar BAT'ın üçte birini - bu milyarın bir buçuk bir limit olduğunu söyledi - kendisi için (200 milyon BAT) ve tarayıcı kullanıcılarının cüzdanları için başlangıç kaynağı olarak (300 milyon BAT ). Mevcut BAT değerinde, Brave'nin 200 milyonu 240 milyon dolara eşittir. Brave, 2017'de bir teknik incelemede bu paranın "Blockchain tabanlı dijital reklamcılık sistemini oluşturmak için" kullanılacağını söyledi.

Brave'i kaç kişi kullanıyor?
Brave'e göre, tarayıcının 2 Şubat 2021 itibarıyla aylık 25 milyondan fazla aktif kullanıcısı (MAU) vardı. Şirket, önceki 12 ayda MAU'sunu iki katından fazla artırdığını vurguladı.

Bu MAU kulağa etkileyici gelse de, tüm dünya çevrimiçi olduğunda, 25 milyon kovanın bir damlasıdır. Computerworld'ün uzun süredir hayatta kalma ve çözülme arasındaki bıçak sınırında olduğuna inandığı bir tarayıcı olan Mozilla Firefox, aynı Şubat zaman çizelgesinde yaklaşık 219 milyon veya Brave'in dokuz katı kadar bir MAU bildirdi.

Brave ile ilgili son gelişmeler neler?
Arama.

Mart ayında Brave Software, Tailcat adında bir arama motoru edindiğini duyurdu (evet, onları daha önce duymamıştık), bu da Brave'e göre "Brave Search'ün temeli olacak."

Brave tarafından belirtildiği gibi , Arama, kullanıcı izleme ve profillemeden kaçınır ve Google'ın arama sonuçlarını derinlemesine gizleyen algoritmik hokkabazlık yapmasına tek bir değişiklikle, listelerde bir sitenin belirginliğini önemli ölçüde azaltın.

Brave tarafından yapılan tarayıcı gibi, Arama da kullanıcılara aramayla ilgili reklamları görüntülemeleri için ödeme yapacaktır. Ancak şirket, onu sıradan motorlardan ayırmak için çok görünür bir işaret olacak "reklamsız ücretli arama seçenekleri" de sunacağını söyledi.

Brave, Arama'yı halka açıklamak için bir zaman çizelgesi açıklamadı; Brave Search'ü test etmekle ilgilenen kullanıcılar , önizleme bekleme listesine koymak için buradan kaydolabilir .

Brave'i nereden indirebilirim?
Brave, Brave Software sitesinin bu sayfasından indirilebilir .

Sayfa, cihazın işletim sistemini otomatik olarak tanımalı ve uygun sürümü sunmalıdır. Başlamazsa, alttaki seçeneklerden seçim yapın \: Windows x86 veya Windows x64; macOS (Intel) veya macOS (ARM64); ve CentOS / RHEL, Debian, Fedora, Mint, openSUSE ve Ubuntu için Linux x64.

Brave tarayıcının mobil sürümleri (iOS ve Android için) sırasıyla App Store ve Google Play'de mevcuttur .


BRAVE İNDİR :
 
Üst