Tokyo Olimpiyatları devam etmeli

hzprenses

Yeni Üye
Katılım
30 May 2021
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Aradan bir yıl geçmesine rağmen, açılış törenine iki aydan az bir süre kala “2020” Tokyo Olimpiyatları nihayet köşede.

Başkent Tokyo da dahil olmak üzere Japonya'nın büyük bölümlerinin COVID-19 nedeniyle olağanüstü hal durumunda olması ve anketlerin Tokyo nüfusunun yüzde 80'inin Oyunlara karşı olduğunu göstermesi nedeniyle Olimpiyatlar hiç bu kadar belirsiz veya yerel olarak popüler olmamıştı.

OKUMAYA DEVAM ET
Japonya, Olimpiyatlar öncesinde yaşlılar için toplu aşılama sahaları açıyor
IOC, iptal çağrısının ortasında Tokyo Olimpiyatları korkularını yatıştırmaya çalışıyor
ABD'li Pelosi, dünya liderlerini Çin 2022 Olimpiyatlarını boykot etmeye çağırdı
Tokyo doktorları, COVID dalgalanması nedeniyle Olimpiyatların iptal edilmesini istedi
Yeni Başbakan Yoshihide Suga yönetimindeki Japon hükümeti şimdiye kadar iptal baskısına direndi. Ama Suga, bir spor etkinliği için Japonya'nın sağlığıyla kumar oynamakta haklı mı?

Olimpiyatlar, bir ülkenin ev sahipliği yapmayı umabileceği en önemli küresel etkinliktir. Aday ülkeler, ev sahibi şehir olmak amacıyla Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ni (IOC) etkilemek için kırmızı halıyı sereceklerdi. Kazanan, Sporcular Köyü'nü barındıracak yepyeni stadyumlar, yeni yollar ve binlerce daire ile 33 sporda 339 etkinliğe ev sahipliği yapmak için gerekli altyapıyı inşa etmek için vatandaşlarının vergi mükelleflerinin milyarlarca nakitini harcama yükümlülüğüne “ödüllendirildi”.

Bakanlar genellikle bu büyük maliyeti, milyarlarca insanın televizyonda olayları izlemesiyle ve milyonlarca turistin ekonomiyi canlandırmak için ev sahibi şehre akın etmesiyle, ülkelerinin profilini yükseltmenin erdemlerini överek haklı çıkarırlar. Daha fazla prestij, stratejik ilişkiler kurmak ve anlaşmalar yapmak için dünya liderlerini bir araya getirmekten gelir. Olimpiyatlar, istihdam ve yatırım getirecek yeni altyapı için de bir katalizör olabilir. Doğru yapılırsa, Olimpiyatlar yerel vatandaşlara gelecek on yıllar boyunca daha iyi hizmetler bırakabilir.

Ancak COVID, Olimpiyatlara ev sahipliği yapma riskini benzeri görülmemiş seviyelere çıkardı. Japonya, başlangıçtaki 7,3 milyar dolarlık bütçeden potansiyel olarak 26 milyar doları aşan maliyetlerle, rekor düzeydeki en pahalı Yaz Olimpiyatları olan etkinlik için şimdiden pahalıya ödüyor.


Yalnızca bu Olimpiyatlara bir yıllık gecikme 2,8 milyar dolara mal oldu ve yeni güvenlik protokolleri için milyarlarca daha fazla harcanıyor, binlerce personelin maaşını bir yıl daha koruyor ve 5.632'den oluşan Sporcular Köyü'nde daire satamıyor. lüks evler, özel sektöre. Uçuş kısıtlamaları, beklenen turizm gelirinin de düştüğü anlamına geliyor. Japon halkı tüm bu yatırımların geri dönüşünü bekleyecek.

En büyük kumar, elbette, ulusun sağlığı üzerindedir. Japonya, COVID-19 vakalarında bir artışla mücadele ediyor ve sakinler, artan bulaşıcı varyantlar döneminde 200 ülkeden 15.000 sporcunun ve maiyetlerinin ülkeye girmesine izin vermenin bilgeliğini sorguluyor. Japonya, dünyadaki en yaşlı nüfusa sahip, Japonya halkının üçte biri 65 yaş üstü, bu da COVID-19'u yaşlılar için belirli bir tehdit haline getiriyor. Olimpiyatlar daha fazla sokağa çıkma yasağına yol açarsa, daha fazla ekonomik maliyet de olabilir. Japonya, örneğin İsrail veya Birleşik Krallık'ın aşılama düzeyine sahip olsaydı, belki de Tokyo sakinleri daha rahat hissederdi, ancak Japon nüfusunun yüzde 5'inden daha azı şimdiye kadar tek bir aşı oldu.

Olimpiyatların devam edip etmeyeceğine dair sürekli medya spekülasyonu, Tokyo’nun Olimpiyat Şefi Mori Yoshiro’nun kadınlar hakkındaki saldırgan sözlerinden ötürü istifa etmesinden değil, etkinlik organizatörleri için yıpratıcı olmalı. Maliyetler ve COVID-19 vakaları arttıkça, muhtemelen Başbakan Suga'nın aklına fişi çekme fikri geldi. Olimpiyatlar sonrası virüste herhangi bir ani artış, onun hükümeti için ölümcül olabilir mi?

Yine de Japon hükümeti etkinliğin iptaline direnmekte haklı. Salgına karşı gidişat dönüyor ve aşı sunumları dünya çapında hızla devam ediyor. Teknolojik olarak gelişmiş bir ulus olarak Japonya, hızlı testler, aşılar, izleme uygulamaları ve gerekirse sanal izleyiciler yoluyla protokolleri yönetmek için yenilikçiliğini ve hayal gücünü sergilemek için iyi bir konuma sahiptir. Ayrıca bir B Planı da yok. Hükümet daha fazla gecikmeyi dışladı ve iptal, yayıncılarla yapılan sözleşmelerin feshi nedeniyle daha fazla maliyet anlamına gelecek.

Ortak bir düşmana karşı 18 ay süren amansız savaşlardan sonra, Olimpiyatlara her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Yıllarca, genellikle aşırı zorluklara karşı antrenman yapan sporcular, benzer şekilde yaşamı değiştiren zorluklarla karşılaşan insanların dünyasındaki milyarlarca bireysel hikayeyi tekrarlıyor. Olimpiyatları kaybetmek, yenilginin acı verici bir sembolü olacaktır.
 
Üst