Drone Nedir?

cihanbaştuğ

Yeni Üye
Katılım
30 May 2021
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Drone nedir? Dronelar, uzaktan kumanda aracılığıyla kontrol edilerek yönlendirilebilen insansız hava araçlarıdır. Dronelar, ilk defa 1916 yılında, askeri alanda kullanmak amacıyla geliştirilmiştir. Günümüzde birçok kişi tarafından hobi olarak da kullanılmaktadır.
Askeri alanda kullanılan dronelar elbette hobi olarak kullanılan dronelara göre daha büyük boyutlardadır. Askeri alanda keşif için kullanılan dronelar, bomba atma teknolojisine de sahiptir.
Drone Nerelerde Kullanılır?
Droneların birçok sektörde yoğun bir şekilde kullanıldığı bilinmektedir. Dronelardan faydalanılan sektörlere aşağıdaki örnekler verilebilir.
Enerji: Doğalgaz ve boru sistemlerinin kontrolünde kullanılır. İnsan erişiminin sınırlı olduğu yerlerdeki arızaları belirleme amacıyla kullanılabilmektedir.
Medya: Profesyonel kamera donanımı bulunan dronelar, film ve dizilere sık sık fayda sağlamaktadır. Bu teknikle film ve dizilerde havadan çekilmek istenen sahneler daha az maliyet ile çekilebilmektedir.
Reklamcılık: Droneler iyi bir tanıtım filmi için ihtiyaç duyulan alanlardır. Firmalar; ürünlerini, hizmetlerini, bölgelerini dronelerdan faydalanılmış reklam filmleriyle tanıtmaktadır.
Etkinlikler: Droneler; düğün, konser gibi organizasyonlarda da kullanılabilmektedir.
Tarım: Teknolojinin gelişmesiyle birlikte droneların kullanım alanları yaygınlaşmıştır. Tarım sektöründe tarladaki ürünler, dronelar aracılığıyla ilaçlanabilmekte ve sulanabilmektedir. Aynı zamanda ekinlerin gelişimi dronelar ile denetlenebilmektedir.
Trafik: Yol statüsü ve alternatif yollara dair veri sağlamak amacıyla kullanılabilirler.
Kargo: Bilindiği üzere kargoların müşteriye ulaştırılma hızı kargo firmaları için önemli bir konudur. Mevcut yöntemlerle kargoları müşteriye ulaştırma daha çok vakit aldığı için bazı kargo firmaları kargolarını dronelar aracılığıyla göndermektelerdir.
Askeri: Birçok ülkenin ordu envanterine dahil ettiği dronelar keşif ve saldırı amacıyla kullanılabilmektedir.
Hobi: Belli koşullar içinde herkes drone sahibi olabilmektedir. Bazı insanlar gerekli ehliyet ve sertifikayı edinip hobi olarak drone pilotluğu yapabilmekte ve belirlediği bölgelerin fotoğraflarını veya videolarını çekebilmektedir.
 
Üst