Apple'ın AirPod'larından veya HomePod'larından hiçbiri kayıpsız sesi desteklemiyor

akınkurt

Yeni Üye
Katılım
25 May 2021
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Dün Apple Music, Haziran ayından itibaren tüm abonelerine ek ücret ödemeden kayıpsız ses akışı sağlayacağını duyurdu. Ancak ortaya çıktığı üzere, Apple bu kayıpsız sesi çalabilen kulaklık veya hoparlörler gerçekten satmıyor.

Öncelikle, Apple’ın kablosuz kulaklıkları yalnızca kayıplı AAC codec teknoloji forumu bileşenini destekler (Apple Music tarafından da kullanılır), bu nedenle AirPods ve AirPods Pro çıktı. AirPods Max, 3,5 mm'lik bir adaptör kullanarak bir kabloyla takma seçeneğine sahiptir, ancak bu da çalışmaz.

Şirketin açıkladığı gibi, bu analog bir adım getiriyor, ardından sinyali tekrar dijitalleştiriyor ve teknik olarak kayıpsız değil. Apple HomePod ve HomePod mini de kayıpsız sesi çalamaz.
Apple Music, yeni yüksek kaliteli içeriği sunmak için ALAC kayıpsız biçimini kullanacaktır. Bu, 16-bit 44.1 kHz, yani CD kalitesinde başlar. Bluetooth'un bunu güvenilir bir şekilde işleyebilmesi için özel olarak tasarlanmış kodeklere ihtiyacı vardır. Hi Res Lossless formatı, 24-bit 48-192 kHz'e kadar yükselir, kablosuz bağlantılarını unutun, bunun için kablolu bir harici DAC'ye ihtiyacınız olacak.

Ancak Apple'ın henüz kayıpsız iletimi kaldırabilecek kablosuz bir codec bileşeni yok. Bu, AirPods 3'ün yakında piyasaya sürülmesiyle değişebilir veya değişmeyebilir.

Müzik'e gelen diğer yeni format, Dolby Atmos'un uzamsal sesi, AirPod'ların yanı sıra birkaç kablosuz Beats kulaklık içeren Apple H1 ve W1 yongaları kullanılarak kulaklıklarda dinlenebilir, bu nedenle herhangi bir sorun olmayacaktır. .
 
Üst